Where X can be anything

TEAMBUILDINGSDAG ORGANISEREN

Een teambuildingsdag organiseren: wat moet je weten?

 

Bij een teambuildingsdag denkt de één aan een gezellige dag uit met collega’s, een ander aan teamtrainingen om het teamresultaat te verbeteren in termen van efficiency. De teambuildingsdagen die congres- en evenementenbureau Eventex organiseert, zitten daar ongeveer tussenin.

 

Wij vinden dat het belangrijkste doel van een teambuildingsdag moet zijn: de betrokkenheid van medewerkers vergroten. Eigenlijk gebeurt dat vanzelf als zij tijdens een gezamenlijke activiteit – zeg: het bouwen van een brug over een echte of denkbeeldige rivier – ervaren hoe belangrijk goede samenwerking en communicatie zijn. Die ervaring zorgt voor onderling vertrouwen en groepsgevoel.

 

Die gezamenlijke activiteit kán fun zijn, of sportief, of een wedstrijdelement bevatten; maar dat hoeft niet. In feite is elke gezamenlijke activiteit geschikt voor een teambuildingsdag; het is vooral belangrijk dat er een andere setting is dan normaal. Steeds vaker wordt bij het organiseren van teambuildingsdagen de fun- of sportactiviteit gecombineerd met ‘inhoud’ in de vorm van rollenspellen of groepsgesprekken. Dat zal zeker het geval zijn bij strategische teambuilding waarin bijvoorbeeld een bepaalde boodschap wordt overgebracht of een intern probleem moet worden opgelost.

 

Live communicatie raakt en verbindt

Teambuildingsdagen zijn primair gericht zijn op betere samenwerking. Daarnaast zijn het live communicatie momenten die de deelnemers kunnen raken en verbinden. Op voorwaarde dat de teambuildingsdag perfect gecreëerd, georganiseerd en gerealiseerd is. Wij van Eventex beschouwen dat als onze specialiteit.

 

Concept in co-creatie

Bij het organiseren van teambuildingsdagen werken we nauw samen met onze opdrachtgevers. We gaan met je in gesprek, stellen vragen en vragen ook dóór. Tot we precies weten wat je doelstellingen zijn. Het is onze passie om die te vertalen naar een uniek, verrassend en creatief concept voor de teambuildingsdag van jouw bedrijf. We organiseren niet zomaar een leuk uitje met collega’s, maar een dag waarmee jij resultaten gaat boeken en waar de deelnemers nog lang over napraten.

 

Organisatie en uitvoering: altijd tot in de perfectie

Bij het organiseren en realiseren van jouw teambuildingsdag nemen we je alle zorg uit handen. Wij regelen alles wat je wilt: van het kiezen van een inspirerende locatie en het voorbereiden van de activiteiten tot het vervoer en de catering. Ook organiseren wij desgewenst side-events, met sprekers of entertainment. We zijn opmerkzaam, zien elk detail, ondernemen direct actie als er iets ontbreekt. Zo organiseren we een dag die tot in de puntjes verzorgd is. Bij alles houden we ook nauw contact met jou, want de teambuildingsdag is en blijft het live communicatie moment van jouw organisatie.

 

Inspiratie voor je teambuildingsdag

Elk event organiseren we maar één keer, in samenspraak met die ene opdrachtgever en rekening houdend met zijn of haar wensen en mogelijkheden. Als wij jouw teambuildingsdag mogen organiseren wordt dat ook een uniek event. Om alvast wat ideeën op te doen, kun je hier kijken naar unieke teambuildingssessies die we eerder organiseerden.

 

Meer weten?

Wij gaan graag met je in gesprek, bel +31 (0)26 333 75 77 of mail ons voor een afspraak. Je kunt ook hier je gegevens en/of vragen aan ons doorgeven. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.